matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to obliczyć?
polka:
w(x)=(
√
3
x − 1)(
√
3
x +1) u(x) = x
3
− 2x oblicz f(x) = w(x) − 3u(x)
21 cze 18:37
konrad:
normalnie
21 cze 18:37
konrad:
f(x)=(
√
3
x−1)(
√
3
x+1)−3(x
3
−2x)=...
21 cze 18:38