matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania różnicowe ekonomia
Kassia27832:
Oblicz równania RÓŻNICOWE: a) yt+1 − 1/3yt = 2 b) yt+2 − yt+1 − 6yt = −30 c) yt+2 − 3/2yt+1 + 9/16 yt = 1/2 d) yt+2 − yt+1 +yt =3 e) yt+2 − 0,25yt+1 − 0,125yt = 3
21 cze 16:44