matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podobieństwo
pucek:
Prostokąt ABCD jest podobny do prostokąta A'B'C'D' w skali k=3. Oblicz P prostokąta ABCD, jeżeli P
A'B'C'D'
= 27.
21 cze 16:15
krystek:
P
ABCD
}=k
2
=3
2
i policz p
ABCD
P
A"B'C'D'
21 cze 16:20
mala:
k=3
P
ABCD
=k
2
P
A'B'C'D'
P
ABCD
=9
27
P
ABCD
=243
22 cze 01:16