.
Trivial:
Jakub, wtyczka kto na forum jest zabugowana + przez przypadek ją zepsułem. Przepraszam.
21 cze 11:09
ICSP: Przez przypadek
21 cze 12:01
Trivial: Tak. Eksperymentowałem z nickami i nagle przestała działać..
21 cze 12:04
ICSP: Widać że sesja również u ciebie xD
21 cze 12:07
Trivial: w następnym tygodniu się zaczyna.
21 cze 12:07
Trivial &: Podejrzewam też, że ten bug umiejętnie wykorzystany może zepsuć całą stronę, proponuję więc to
naprawić.
21 cze 12:24
Jakub: Po podaniu jakiego nicku przestała działać?
21 cze 14:10
Jakub: Dobra już widzę. Próbowałeś z "Trivial <span></span>" i ten nick wysypywał skrypt. Już go
załatałem. Możesz próbować dalej

.
21 cze 14:27
Trivial: Popróbuję później.
21 cze 14:30
Eta:
Hej
Trivial
21 cze 14:33
Trivial: Hej
Eta.
21 cze 14:34
Trivial: Coś słabo załatane.
21 cze 14:40
Patronus: Niezłe
21 cze 14:42
Godzio: Przy każdym odświeżeniu jest powitanie
21 cze 14:43
Ajtek:
To nowa jakość na stronie, pełna kultura.
Witam Wszystkich

.
21 cze 14:45
Trivial: O i już...
21 cze 14:47
21 cze 14:49
Mateusz:
No i znowu popsuł łobuz jeden
21 cze 14:51
Trivial: Ja nic nie psuję.
21 cze 14:51
Eta:
A kto? Duchy ?
21 cze 14:52
Mateusz:
No teraz już nie
21 cze 14:52
Jakub: Co już Trivial? Jaki nick wysypuje spis ostatnich użytkowników forum?
21 cze 17:31
Trivial: Hmm?
21 cze 17:37
Trivial: Zaraz zrekonstruuję.
21 cze 18:02
Trivial: Jakub, widać zmianę?
21 cze 18:14
Eta:
Widać, widać

21 cze 18:20
Bezimienny: dobre dobre
21 cze 18:45
Krzysiek: Teraz będą pozdrowienia dla wszystkich użytkowników zalogowanych?

W każdym razie dziękuję (jeżeli to do mnie

), tylko dlaczego forum niby czeka na mnie?
21 cze 18:46
Trivial: Automatycznie pobiera Twój login. Każdy widzi swój.
21 cze 18:48
Eta:
21 cze 18:49
Krzysiek: Taki bajer

Myślałem, że to będzie się zmieniać co jakiś czas na kolejnego użytkownika
21 cze 18:50
Patryk: really ?
21 cze 18:50
Trivial: Really, really.
21 cze 18:52
Ajtek:
Ale cuda sie dzieją

.
21 cze 18:53
picia: juz na mnie
21 cze 19:02
Trivial: Tak jak myślałem... Można zrobić zupełnie wszystko.
21 cze 20:01
Vizer: Ja chyba nie w temacie, coś się zmieniło na forum ?
21 cze 20:11
Ajtek:
Było bardzo ładne powitanie

i przez chwile było pomarańczowo

.
21 cze 20:11
Trivial: Zaraz Ci
Vizer pokażę.
21 cze 20:13
Eta:
Hehe

skoro "wszystko" ?
Mam malutką prośbę
Trivial podreperuj mi konto na sumkę 100 000 zł
21 cze 20:13
Vizer: Aha czyli to był jakiś rodzaj eventu, który skombinował
Trivial, można się było tego
spodziewać po nim
Trivial widzę, że przygotowania do sesji pełną parą
21 cze 20:14
Godzio:
Akurat pomarańczowy głupio wygląda
Eta sprzedaj mercedesa to będziesz miała więcej
21 cze 20:14
Eta:
"pomarańczka " razi mnie w oczy!
21 cze 20:14
Vizer: No tak widzę, ciekawe
21 cze 20:15
Ajtek:
Eta, nie za mało zer

Pamiętaj jak kraść to miliony

.
21 cze 20:15
Ajtek:
Pomarańczowy wali po oczach to fakt

.
21 cze 20:15
Trivial: Mogę zmienić.
21 cze 20:16
Eta:
O nieeee
Godzio , nigdy w życiu , a czym będę jeździła do marketu
21 cze 20:16
Trivial: Vizer, tak tak...

Dzień i noc nie wychodzę z książek jak widać.
21 cze 20:16
Eta:
@
Ajtek ...... pamiętaj też ........."jak kochać ,to księżniczki "
21 cze 20:17
Eta:
Trivial wrrrrrrrrrrrrrrrrr
21 cze 20:19
Trivial: Teraz jeszcze lepiej daje po oczach...
21 cze 20:19
Eta:
Superrrr
21 cze 20:19
Ajtek:
Pamiętam
Eta, dlatego jeszcze jestem kawalerem

.
A teraz jeszcze bardziej wali po oczach
21 cze 20:19
Saizou : to ja poproszę błękitny

i witam wszystkich
21 cze 20:20
Vizer: Ciekawe kiedy będzie tu możliwość wklejania jakichś obrazków, czasem byłoby to wygodne, bo nie
wszystko sie da tu zapisać, narysować, a linki do jakiejś strony to takie trochę nieczytelne
jest
21 cze 20:20
Saizou : dziękować
ładny, stonowany kolor
21 cze 20:22
Eta:
A kiedy będzie można wklejać
fotki zamiast nicku
Umieram z ciekawości jak wyglądacie
Panowie 
21 cze 20:23
Trivial: Vizer, ty dalej o tych obrazkach...
21 cze 20:23
Eta:
"Obrazki" są bardzo ważne

21 cze 20:24
Vizer: Tak nie dają mi spokoju, od kiedy wkleiłeś jakieś na forum
21 cze 20:26
Eta:
@
Basiek
Ciekawe jak wygląda nasz "ulubieniec"
M − sz ( no nie? )
21 cze 20:26
Godzio: Basiek wie
21 cze 20:26
Eta:
Oooo

to sorry
21 cze 20:27
Vizer: Czyżby to sprytny skrót od Mateusza?
21 cze 20:27
Eta:
Od Mariusz też i od Morfeusz
21 cze 20:28
Maslanek: Ale Baśki nie znajdziesz
21 cze 20:29
Eta:
Czemu niby nie znajdę?
21 cze 20:30
Trivial:
Vizer, jeśli chodzi o te obrazki, to może dalej da się je wstawiać...
21 cze 20:34
Vizer: A idź, że w diabły, przez Ciebie znowu spędzę kilka godzin na szukanie informacji w necie jak
to zrobić, zamiast uczyć się na jutrzejszego kolosa...
21 cze 20:36
Maslanek: Przecie ją gdzieś wcięło
21 cze 20:39
Godzio:
Wczoraj z nią gadałem
21 cze 20:41
Trivial: Vizer, takie czasy.

Albo uczysz się na kolosa, albo szukasz tutoriali wstawiania
obrazków na fora w necie.
21 cze 20:41
ICSP: Trivial mam jedno pytanko do ciebie
21 cze 20:58
Trivial: Jakie?
21 cze 21:01
ICSP: Chodzi mi o
"boolean"
ja się obchodzić z double oraz int wiem ale co zrobić jak chce użyć boolean to już niestety nie

Mógłbyś pokrótce wytłumaczyć do czego się tego używa i ewentualnie napisać jakiś krótki prosty
program z tym "czymś" ?
21 cze 21:03
Trivial:
boolean to typ logiczny, przyjmuje tylko prawdę/fałsz (true/false).
Możemy stosować z nim różne operacje logiczne takie jak:
1. Negację: !p ← prawdziwe jeśli p == false
2. Alternatywę p || q ← prawdziwe jeśli p == true lub q == true
3. Koniunkcję p && q ← prawdziwe jeśli p == true oraz jednocześnie q == true
Z tych podstawowych to tyle.
21 cze 21:06
ICSP: ale jak go użyć w programie ?
21 cze 21:11
Bezimienny: tak jak inne zmienne
do zmiennej typu int możesz przypisać liczby całkowite np 20, 5, 10000
a do zmiennej typu boolean: true lub false
21 cze 21:13
Trivial:
Prosty program:
import java.util.*; // Scanner
public class Icsp {
public static void main(String[] args) throws Exception {
Scanner s = new Scanner(System.in);
System.out.println("Podaj liczbe calkowita");
int liczba = s.nextInt();
boolean czyParzysta = (liczba%2 == 0); // Czy liczba jest parzysta? % − dzielenie modulo
if (czyParzysta)
System.out.println("Liczba jest parzysta");
else
System.out.println("Liczba jest nieparzysta");
}
}
21 cze 21:18
ICSP: już rozumiem

Dziękuję wam bardzo
21 cze 21:22
Trivial: Test obrazka:
21 cze 21:29
Trivial: Ha! Mówiłem, że da się!
21 cze 21:30
Jakub: Hej
Trivial. Dodałem kolejną łatkę do skryptu i już nie powinno Ci się udać zmienić
wyglądu listy użytkowników forum. Ale próbuj

.
21 cze 21:33
Trivial: OK, spróbuję tego samego co wcześniej.
21 cze 21:33
Trivial: Nie działa już.
21 cze 21:35
Jakub: Wyświetla się jednak niepotrzebny kod. Jednak jest już lepiej. Dzięki za wskazanie błędów.
21 cze 21:38
Trivial: Nie ma za co.
21 cze 21:39
Vizer: Eh Trivial ... jak Ty to robisz.
21 cze 21:40
Trivial: Nuda tak na mnie działa.
21 cze 21:41
Trivial: Jakubie, mam do Ciebie pytanie. Czy nie myślałeś o tym, żeby zrefaktoryzować trochę forum?
21 cze 22:24
Jakub: Nie bardzo wiem, co masz na myśli. Uporządkowanie kodu skryptów forum? Przymierzam się do tego,
ale nie jest to szczególnie pilne.
22 cze 00:50