całka podwójna
hulk: | | x2 | |
Pilne  ! Bardzo proszę.Obliczyć całkę podwójną ∫∫ D |
| dx dy, gdzie D jest obszarem |
| | y2 | |
ograniczonym prostymi x=2, y=x oraz hiperbolą xy=1
20 cze 20:41
20 cze 21:30
20 cze 21:39
20 cze 21:40
hulk: Mógłby ktoś mi powiedzieć jak najlepiej się wyznacza granice całkowania oprócz wykresu

20 cze 23:10
Trivial: W pamięci.
20 cze 23:11
hulk: czyli jednak tylko wykres pozostaje
20 cze 23:16
Trivial: Raczej tak.
20 cze 23:16
Trivial: Aczkolwiek proste funkcje można sobie wyobrazić i ustalić granice całkowania w pamięci.
20 cze 23:17
hulk: dzięki
20 cze 23:18