proszę o pomoc
nieudolnymatematyk: Proszę o pomoc. Mam znaleźć największą i najmniejszą wartość funkcji w przedziale
| | 1−x | |
1. f(x) = arctg |
| , <0,1> |
| | 1+x | |
| | lnx | |
2. g(x) = |
| , <1, e83 > |
| | √x | |
20 cze 16:06
Bezimienny: no to liczysz ekstrema lokalne, wartości funkcji na krańcach przedziałów i wybierasz najwiekszą
i najmniejszą wartość.
20 cze 16:08
nieudolnymatematyk: | | 1 | | 2 | |
w 1. pochodną funkcji f(x) będzie f'(x) = |
| * |
| 2 (kwadrat jest w |
| | | | 1−x | |
mianowniku)
20 cze 16:19