Funkcja tworząca
ksiądz: Rozwiązać za pomocą funkcji tworzącej :
dn=dn−1 + (n−2) n≥5 d4=2 , d0=d1=d2=d3=0
Proszę was bardzo o pomoc
20 cze 14:32
ksiądz: robiłem to ale jest dosyć trudne więc mam pewnie sporo błędów
20 cze 14:38
ksiądz:
20 cze 14:47
ksiądz: proszę pomóżce . dochodzę w pewnym momenci do takiego czegoś
∑n=4(n−2)xn(tu nie chodzi o rozpisanie sumy) i nie wiem jak to zapisać dlatego proszę o
pomoc
20 cze 15:10
ksiądz: Ale proszę o całe zadanie albo chociaż pół żebym zobaczył czy dobrze robię
20 cze 15:10
ksiądz:
20 cze 15:23