Zbior B − A, gdzie A= (−3,4), B= {x: |x| >= 1} ma postac:???
damian: Zbior B − A, gdzie A= (−3,4), B= {x: |x| >= 1} ma postac:

?
20 cze 13:48
Artur_z_miasta_Neptuna:
|x|≥ 1 ⇔ x∊<−1,1>
B\A = ∅ (zbiór pusty)
20 cze 13:49
picia:
|x| ≥1 to nie czasem x∊(−∞;−1>u<1;+∞) ?
20 cze 13:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
a faktycznie

no to B\A = (−
∞,−3> ∪ <4, +
∞)
20 cze 14:04
damian: dziwne bo mam możliwe 4 odpowiedzi:
a) (−3,−1] U [1,4)
b) [−3,−1) U (1,4]
c) [1,4)
d) (1,4]
20 cze 14:43
Ajtek:
Sprawdź czy dobrze przepisales zadanie

.
20 cze 14:45
damian: tak chyba dobrze , jest :
B−A
A= (−3,4)
B = {x : | x | >= 1}
20 cze 14:54
Ajtek:
To odpowiedzi sie nie zgadzają.
20 cze 14:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
może jednak odwortnie oznaczyles przedziały
albo miało być A\B
20 cze 14:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
bo to wlaśnie odpowiedzi by sugerowały
20 cze 14:58
damian: tak chyba chodziło o różnice mnogościową tzn B\A . aczkolwiek napisane jest B−A, widocznie
błąd...
więc przy B\A, która odpowiedź jest prawidłowa

?
20 cze 15:21