| 1 | cosα | 1 | cos2α | sin2α | ||||||
a. | − cosα* | = | − | = | = sinα | |||||
| sinα | sinα | sinα | sinα | sinα |
| sin2α | cos2α+sin2α | 1 | ||||
b. cosα(1+tg2α) = cosα(1+ | ) = cosα* | = | ||||
| cos2α | cos2α | cosα |
| cosα | cos2α | sin2α + cos2α | 1 | |||||
c. sinα + cosα* | = sinα + | = | = | |||||
| sinα | sinα | sinα | sinα |
| sinα | cosα | cos2α + sin2α | cosα | |||||
d. (cosα + sinα* | )* | = | * | = | ||||
| cosα | sinα | cosα | sinα |
| 1 | ||
| sinα |
| ||||||||||||||
a. L = | = | |||||||||||||
|
| 1 | |||||||||||||||
= | *cos2α = ctgα = P | |||||||||||||||
| cosα*sinα |
| kπ | kπ | kπ | ||||
założenia: (α∊R\{ | } ⋀ 1+tg2α≠0) ⇔ (α∊R\{ | } ⋀ tg2α≠−1) ⇔ (α∊R\{ | } ⋀ α∊R) | |||
| 2 | 2 | 2 |
| kπ | ||
⇔ α∊R\{ | } | |
| 2 |
| ||||||||||||||
b. L = | = | |||||||||||||
|
| 1 | |||||||||
= | *sin2α = tgα = P | |||||||||
| sinα*cosα |
| kπ | kπ | kπ | ||||
założenia: ( α∊R\{ | } ⋀ 1+ctg2α≠0) ⇔ ( α∊R\{ | } ⋀ α∊R) ⇔ α∊R\{ | } | |||
| 2 | 2 | 2 |
| sin2α | cos2α+sin2α | sinα | ||||
c. L = sinα(1 + | = sinα* | = | = | |||
| cos2α | cos2α | cos2α |
| sinα | 1 | tgα | ||||
* | = | = P | ||||
| cosα | cosα | cosα |
| kπ | ||
założenia: α∊R\{ | } | |
| 2 |
| cos2α | cos2α+sin2α | cosα | ||||
d. L = cosα(1 + | = cosα* | = | = | |||
| sin2α | sin2α | sin2α |
| cosα | 1 | ctgα | ||||
* | = | = P | ||||
| sinα | sinα | sinα |
| kπ | ||
założenia: α∊R\{ | } | |
| 2 |
| 1−sin2α | ||
g. L = sinα* | = cos2α | |
| sinα |