matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać zagadnienie początkowe
Kamil:
Rozwiązać zagadnienie początkowe: xydy=
√
y
2
+1
dx Dzięki wielkie za pomoc.
20 cze 11:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
∫xy dy = ∫
√
y
2
+1
dx
y
dx
∫
dy = ∫
√
y
2
+1
x
ds
∫
= ln x
2
√
s
√
s
= ln x + C
√
y
2
+1
= ln x + C y
2
= (ln x + C)
2
−1
20 cze 11:10