matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różniczkowe
baskas:
oblicz równanie różniczkowe: y'+3y/x−xy
2
=0, x>0, prosze o pomoc
20 cze 09:39
Artur_z_miasta_Neptuna:
3y
y' +
− xy
2
= 0
x
3y
y' +
= xy
2
x
równanie Bernulliego −−− odnajdź schemat rozwiązywania i rozwiąż
1
wynik: y =
x
2
(Cx+1)
20 cze 11:20