matematykaszkolna.pl
oo ICSP: Trivial jesteś może?
20 cze 03:23
Trivial: Hej hej
20 cze 16:34
ICSP:

nawias
n
nawias
nawias
k
nawias

możesz mi podpowiedzieć jak zapisać w javie

Zapewne trzeba to jakoś przekształcić ale niestety nie wiem jakemotka
20 cze 16:52
Trivial: napisz funkcję, która liczy silnię i skorzystaj z tego wzoru z silniami. emotka
20 cze 16:54
ICSP: debil ze mnie
20 cze 16:55
Trivial: możesz też skorzystać z definicji rekurencyjnej. emotka
20 cze 16:56
ICSP: TO może jeszcze takie pytanie : Jak piszę program i chce aby był on wyświetlany w okienku a nie w konsoli podczas uruchamiania przez wiersz polecenia to czy mogę zmienić wygląd okienka na inny?
20 cze 17:01
Trivial: mówisz o bibliotece swing?
20 cze 17:02
ICSP: tak
20 cze 17:03
Bezimienny: http://javastart.pl/grafika_awt_swing/ ale ja ci radze zostać przy konsoli
20 cze 17:04
Trivial: Można zmienić, np tak: try { String name = UIManager.getSystemLookAndFeelClassName(); UIManager.setLookAndFeel(name); } catch(Exception e) { System.out.println(e); }
20 cze 17:09
Trivial: To ustawi domyślny wygląd systemowy, a nie ten metaliczny javy. emotka
20 cze 17:10
ICSP: dzięki emotka Posiedzę nad tym i najwyżej jeszcze jutro zadam kilka pytań
20 cze 17:12
Trivial: A co tam piszesz?
20 cze 17:12
ICSP: nie powiem bo wyśmiejesz xD
20 cze 17:13
Trivial: Powiedz...
20 cze 17:14
ICSP: masz : import javax.swing.*; public class Układ3{ public static void main (String[] arg){ double a; double b; double c; double d; double e; double f; double w1; double w2; double w3; JOptionPane.showMessageDialog(null, "Program rozwiazuje układ równań w postaci:\nax + by = c\ndx + ey = f\n oraz podaje rozwiązania jeśli istnieją"); a=Double.parseDouble(JOptionPane.showInputDialog(null,"podaj a")); b=Double.parseDouble(JOptionPane.showInputDialog(null,"podaj b")); c=Double.parseDouble(JOptionPane.showInputDialog(null,"podaj c")); d=Double.parseDouble(JOptionPane.showInputDialog(null,"podaj d")); e=Double.parseDouble(JOptionPane.showInputDialog(null,"podaj e")); f=Double.parseDouble(JOptionPane.showInputDialog(null,"podaj f")); w1=a*e−b*d; w2=c*e−f*b; w3=a*f−d*c; if (w1!=0){ JOptionPane.showMessageDialog(null,"Rozwiązaniem układu jest:\nx = " +(w2/w1) + "\n y = " + (w3/w1)); } else if ((w2==0)&&(w3==0)){ JOptionPane.showMessageDialog(null,"Układ nieoznaczony"); } else { JOptionPane.showMessageDialog(null,"Układ sprzeczny"); } } }
20 cze 17:14
ICSP: teraz już wiesz co piszę
20 cze 17:15
Trivial: o.o ICSP, widzę że to jest zaawansowane kopiuj−wklej. emotka
20 cze 17:17
ICSP: to może ty się swoimi pochwalisz
20 cze 17:19
Trivial: może nie. emotka Mogę najwyżej Ci pomóc z tym. Dzisiaj mam już cały dzień wolny. emotka
20 cze 17:23
Trivial: jutro może być gorzej...
20 cze 17:23
ICSP: Nie dziś nie Egzamin mam dopiero w piątek więc mam jeszcze dużo czasu
20 cze 17:24
Trivial: Ale jeśli miałbym Ci coś polecić, to zrób jedno okienko gdzie wpisuje się wszystko, a nie 20 okienek, które wyskakują. emotka
20 cze 17:27
ICSP: nie umiememotka
20 cze 17:30