długość okręgu
ala : przyjmując że promień Ziemi jest równy 6370 oblicz długość równika
byłą bym wdzięczna gdyby mi ktoś pomógł
19 cze 22:37
sushi_ gg6397228:
umiemy dodawac liczby
19 cze 22:42
Eta:
Długość równika : 2πR = 2*3,14*6370 km =......... ≈ 40 000km
19 cze 22:42
Kwachu: przekrojem kuli ziemskiej w miejscu równika jest koło o promieniu r (to samo r co promień kuli
ziemskiej). wzór na O=2πr → Oz=2π*6370≈40003,6[j]
19 cze 22:43
sushi_ gg6397228:
19 cze 22:43
Eta:
A co tu chcesz dodawać?
sushi
19 cze 22:43
ala : dziekuję bardzo
19 cze 22:44