oblicz pole całkowite + pole boczne ;)
Klaudyna123: oblicz pole całkowite graniastosłupa którego podstawą jest trójkąt prostokątny o przy przy
prostokątnych 3cm i 4 cm oraz przeciw prostokątnej 5cm wysokość graniasto słupa jest równa
sumie krawędzi podstawie.+ pole boczne
będę bardzo wdzięczna za pomoc w tej pracy
19 cze 21:52
ewa: Z tw pitagorasa przeciwprostokątna c w podstawie wynosi 5 cm. ( c
2=3
2+4
2)
H=3+4+5=12cm
P
b=3cm*12cm+4cm*12cm+5cm*12cm=144cm
2
P
c=2P
p+P
b=12cm
2+144cm
2=156cm
2
19 cze 22:02
Klaudyna123: Ewuniu bardzoCi dziękuje pozdrowionka
20 cze 07:15