Krótkie zadanie
Potrzebna POMOC PANOWIE: Długość boków równoległoboka to 6 i 9cm, a kat ostry wynosi 60 stopni. Oblicz przekątne.
19 cze 20:44
rozumek:
Zastosuj twierdzenie kosinusów.
19 cze 20:50
sushi_ gg6397228:
zastosuj tw cosinusów
19 cze 20:50
Potrzebna POMOC PANOWIE: wyszło mi tak c2=36+81−2*6*9*0,5
c= √63
c=3√7
dobrze ?
19 cze 21:03
sushi_ gg6397228:
ok
19 cze 21:06
Potrzebna POMOC PANOWIE: serio ?! Ja pierniczę, co za uczucie
19 cze 21:07
Mila: Nie jestem panem, ale..
druga przekątna
p2=36+81+2*6*9*0,5
19 cze 22:31