matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
qwe:
korzystając z podobienstwa odpowiednich trojkątów udowodnij ze w kazdym prostokącie β=2α jak to fachowo rozpisac? ja bym to zrobil ze B+ 90 −α +90 − α =180 wtedy B=2α bo tam sa katy odpowiadajace?
19 cze 20:04
Skipper:
... dalej chyba jasne
19 cze 21:45