matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wspłrzedne wierzchołka
xoxo:
Punkty A=(0,3),B=(3,0), C=(5,6) i D to kolejne wierzchołki równoległoboku. a) wyznacz współrzędne wierzchołka D
19 cze 19:45
Eta:
Kolejne wierzchołki to: A(
3, 0
) B(
0,3
) C( 5,6)
19 cze 19:58
Eta:
→ → → → AB = DC AB= [−3,3] , DC= [5−x
D
, 6−y
D
] to: 5−x
D
= −3 i 6−y
D
= 3 x
D
= 8 i y
D
= 3 to
D(8,3)
19 cze 20:04