matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
kat:
x−1
x+1
rozwiąż równanie:
=
x
2x
19 cze 18:46
picia:
zal. x≠0 wymnoz na krzyz
19 cze 18:50
Jolanta:
x≠0 (x−1)2x=x(x+1) 2x
2
−2x=x
2
+x x
2
−3x=0 x(x−3)=0 x=0 lub x−3=0 x=0 nswz x=3
19 cze 18:56