pole
Kwachu: obliczyć mam pole obszaru pomiędzy: f(x)=x
2 +4x i g(x)= x+4
x
2 +4x=x+4
x
2 + 4x −4=0
Δ=25
x
1=−4 x
2=1
p=
−4∫
1 (x+4)dx −
−4∫
1 (x
2 +4x}dx =*
| | x2 | | x3 | |
∫(x=4)dx= |
| +c ∫(x2 +4x)dx= |
| + 2x2 +c |
| | 2 | | 3 | |
*=1/2 + 4 − 8 + 16 − 1/3 − 2 −64/3 + 32= 20 5/6 ?
19 cze 18:41
Kwachu: Up! Up! Up! bo przykrywają mnie inne zadania
19 cze 18:48
Kwachu:

jeszcze raz Up

i przy okazji czy dobrze narysowałem:
| | y2 | | 1 | |
y2 − 2x −1=0 => x= |
| − |
| |
| | 2 | | 2 | |
x−y−1=0 => x=y+1
19 cze 19:37
Kwachu: nie chce mi narysować tutaj parabolii... skierowana jest do góry, m
0 = −1 i 1 i przecina się z
prostą x=y+1 w miejscach −1 i 3
19 cze 19:39