Równoległobok !! pomocy
Wiktoria: Punkty A= (5,2) B=(0,7) C=(5,−5) są wierzchołkami równoległoboku ABCD. Oblicz długość
przekątnych tego równoległoboku.
Jak to zrobić?
29 kwi 19:00
Wiktoria:
29 kwi 19:05
♊:

równoległobok ma odpowiednie boki równej długości − musisz znaleźć wierzchołek D (wierzchołek D
jest w takiej samej odległości od A co wierzchołek C od wierzchołka B).
Następnie musisz znaleźć długość wektorów |AC| i |DB| na to jest najp\rawdopodobniej gotowy
wzór w dziala geometria analityczna dostępnym w menu po lewej stronie.
29 kwi 19:08