matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy ktos umie to rozwiazac ?
kama:
naszkicuj wykres funkcji f(x) = log
1/2
(x). Naszkicuj wykres funkcji h(x) = 2 *
|log
1/2
(x)|
log
1/2
(x)
Zapisz wzór funkcji h w postaci :
⎧
.......... dla x∊ ..........
h(x) =
⎨
⎩
.......... dla x∊ ...........
19 cze 17:32
kama:
naprawde prosze o pomoc !
19 cze 17:48
Mila:
log
1/2
x − narysuj szkic log
1/2
≥0 dla x>0 i x≤1
log
1/2
h(x)=2*
=2
log
1/2
dla x>0 i x<1( mianownik ma być ≠0)
−log
1/2
h(x)=2*
=−2 dla x>1
log
1/2
19 cze 17:48
kama:
dzieki
19 cze 18:01
Mila:
19 cze 18:12