Gradient
Gradient: Jak obliczyć gradient funkcji w punkcie (π,1)
gdy po obliczeniu pochodnych cząstkowych i podstawieniu jest
grad f(x)=(−sin π, 3 cos π − sin π)
19 cze 16:39
Bezimienny: no i co ty chcesz więcej?
19 cze 16:44
Gradient: tak ma wyglądać wynik ostateczny? W sensie zawsze spotykałam się, że w nawiasie są
cyfry/liczby, czyli takie zadania też są, że tak to wygląda? O heh a już myślałam, że zrobiłam
jakiś błąd
19 cze 16:48
Grześ: no to podstaw przecież za sin π = sin 180o = .... etc.
19 cze 17:05