matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne I i II rzedu
Malinex:
e
2y
jakie sa pochodne I i II rzedu z f(x,y)=
?
x
4
19 cze 16:08
Patronus:
f'
x
= e
2y
* (−4)x
−5
f'
y
= 2e
2y
* x
−4
f'
xx
= e
2y
* 20x
−6
f'
yy
= 4e
2y
* x
−4
f'
xy
= 2e
2y
* (−4)x
−5
f'
yx
= 2e
2y
* (−4)x
−5
19 cze 16:27