krótki przykład z funkcji
Dzichi: (x2+1) : (x−1) zał x≠1
Jak to zrobić krok po kroku?
18 cze 23:25
picia: a co masz zrobic?
18 cze 23:31
Dzichi: wyliczyć ile może być x.
18 cze 23:43
picia:
| | x2+1 | |
że |
| =0  |
| | x−1 | |
18 cze 23:45
Dzichi: tak
18 cze 23:46
Basia:
i nic mądrzejszego
napisz pełną treść zadania
18 cze 23:47
Dzichi: nie posiadam takiej, ponieważ dziewczyna ze szpitala mnie prosiła o to i tylko to mam. Dzięki
chociaż za to.
18 cze 23:49
ICSP:
D : x ∊ R\{1}
| x2 + 1 | |
| = 0 ⇒ x2 + 1 = 0 ⇒ x ∊∅ |
| x−1 | |
18 cze 23:55