skala
młoda12: Na planie kwadratowej działki o boku 100m, sporzadzonym w skali 1:1000, zaprojektowano uprawę
warzyw na 0,4 powierzchni, posadzenie kwuatow na 0,2 powierzchni i ziół na 0,1 powierzchni tej
działki. Na pozostałej czesci postanowiono postawic domek letniskowy i obsadzic go swierkami.
Narysuj plan tej działki. jakie sa rzeczywiste pola poszczegonych upraw i pole tej czesci
dzialki, na ktorej stanie domek?
18 cze 22:05
młoda12: Moge liczyc na wasza pomoc


Prosze bo na jutro mi potrzebne te zadania
18 cze 22:10
Mila: Oj, młoda, skala w 6 klasie jest dokładnie omawiana.
100m =100 00cm
10000:1000=10cm
narysuj kwadrat o boku 10 cm− kwadrat ten ma 100 kwadracików o boku 1cm.
| | 4 | | 40 | |
0,4 = |
| = |
| warzywa (40 kwadracików zamaluj np.na zielono.) |
| | 10 | | 100 | |
dalej spróbuj sama
18 cze 23:00