zbadaj czy ciąg jest arytmetyczny. Będę bardzo wdzięczny
Patryk: bn = 3−4n2
18 cze 21:00
sushi_ gg6397228:
bn+1 − bn =... liczymy; jezeli jest arytmetyczny to wyjdzieliczba; w przeciwnym
wypadku wyjdzie liczba oraz n
18 cze 21:02
Patryk: to wiem ale czy mógłbyś to rozwiązać? bo bardzo mi zależy na całym działaniu
18 cze 21:06
sushi_ gg6397228:
a sam nie umiesz podstawic pod wzor;
ja to umiem, więc po co mam to robic, abyś sobie
GOTOWCA przepisał
18 cze 21:25
Patryk: szczerze taki miałem zamiar ale jak widać nic z tego
18 cze 21:27
Mila: bn+1=3−4(n+1)2=3−4*(n2+2n+1) wykonaj dzialania
i zbadaj różnicę.
19 cze 09:25