Oblicz:
Cavenaghi: Wcześniej jest to tlumaczone ale ni chuchu nie wychodzi mi. Proszę o rozpisanie do koncowego
wyniku:
18 cze 20:10
niuans: | 1 | | √x | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| ∫( |
| + |
| )dx= |
| ∫ |
| dx+ |
| * |
| ∫x−12dx= |
| 2 | | 2√x | | 2√x | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| x+ |
| *2x12= |
| x+ |
| √x+C |
| 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
18 cze 20:26
Cavenaghi: Super dzięki! Jedna prośba jeszcze. Mógłbyś opisać krok po kroku co robiłeś? Bo jutro ustna
poprawa egzaminu i chciabym wiedziec co mowic
18 cze 20:28
konrad: ja to zrobię po swojemu, może z tego zrozumiesz
t=
√x
(*)
18 cze 20:40
konrad: aj, przez pomyłkę wysłałem niekompletne, zaraz dokończę
18 cze 20:41
konrad:
dx=2
√x dt
tutaj w drugiej linijce 1/2 się zrobiło z tego, że 2 wyszło przed całkę, a pierwiastek zniknął
z mianownika bo się skrócił
18 cze 20:49
Cavenaghi: Dzięki wielkie

Pozdrawiam
18 cze 22:09