matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
nowa:
oblicz pochodną: f(x)= x +
4
x−5
18 cze 20:07
Eta:
4
f
'
(x)= 1−
(x−5)
2
18 cze 20:17
nowa:
a możesz mi napisać, jak do tego doszłaś/eś ?
18 cze 20:23
niuans:
f
f'g −fg'
(
)'=
g
g
2
18 cze 20:27