18 cze 19:26
konrad: a ten drugi ułamek to też pod całką?
18 cze 19:27
Cavenaghi: tak, całka z tego wszystkiego
18 cze 19:29
konrad: przez podstawienie
t=√x
18 cze 19:33
konrad: a najpierw to jeszcze 1/2 przed całkę
18 cze 19:34
Artur z miasta Neptuna:
| | 1 | | −ds | | dx | |
podstawienie s = (√x + 4) ... ds = − |
| dx ⇒ |
| = |
| |
| | √x | | 2 | | 2√x | |
18 cze 19:35
Artur z miasta Neptuna:
| | 1 | |
tfu ... ds = |
| dx oczywiście  |
| | 2√x | |
18 cze 19:36
Cavenaghi: to ja ładnie nasrałem... Możesz napisać końcowy wynik jeszcze?
18 cze 19:41
Artur z miasta Neptuna:
| | 1 | |
ostateczny wynik ? zapewne będzie to |
| (√x + 4)2 + C |
| | 4 | |
18 cze 22:56
Mila:
| | 1 | | 1 | |
= |
| ∫(1+4*x−0,5)dx= |
| (x+4*2x0,5)= |
| | 4 | | 4 | |
18 cze 23:40