zadania
nowy: znajdz x
log x 6=2
log 1/3 x=−3
log 4 3=x
pierwsza liczba po log jest w indeksie dolnym.
oblicz
log 2 4=
log 1/7 5=
log 6 4+log 4=
pierwsza liczba po log jest w indeksie dolnym.
prosze o rozwiązani i o to aby nikt nie dawał poradników jak zrobić to samemu bo zaraz coś źle
zronobie
18 cze 19:21
nowy: pomocy

18 cze 19:41
picia:
logx6=2
x>0 i x≠1
x2=6
x=√6
18 cze 19:44
nowy: prosiłbym o jeszcze
18 cze 19:58
nowy: pls
18 cze 19:58
picia:
wszystko robisz z definicji logarytmu!
zrob jakis przyklad to sie sprawdzi.
18 cze 20:01