Oblicz długość odcinków
licealista: W trójkącie prostokątnym wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta kąta prostego ma długość 6 i
dzieli przeciwprostokątną o długości 13 na dwa odcinki.Oblicz długość tych odcinków
18 cze 14:48
Mila:

h=
√e*f
e+f=13
√e*f=6
rozwiąż układ równań
18 cze 15:16
student : a jak rozwiązać ten układ równań? bo to troche zagmatfane jak dla mnie bardzo proszę o pomoc
jak ktoś to umiałby rozwiązać
18 cze 15:35
Mila: √e*f=6 /2
e*f=36
e*(13−e)=36
13e−e2=36
e2−13e+36=0
dokończ
18 cze 15:44
student : oki dzieki
18 cze 15:52