Odcinek o koncach A( - 2,4 ) B( -4, 8 ) jest średnicą okręgu o środku w punkci
agusia19: Odcinek o koncach A( − 2,4 ) B( −4, 8 ) jest średnicą okręgu o środku w punkcie S i promieniu
r. Napisz równanie tego okręgu
18 cze 08:50
krystek: środek okręgu to środek odcinka AB a połowa długości odcinka AB to promień.
18 cze 08:52
agusia19: Krystek mógłbys zrobic to zadanie?
18 cze 08:53
krystek: (x−a)
2+(y−b)
2=r
2
| | 1 | | 1 | |
r= |
| IABI= |
| √(−4+2)2+(8−4)2=.. |
| | 2 | | 2 | |
18 cze 08:55
18 cze 08:56
agusia19: dzieki
18 cze 08:57
18 cze 08:57