calka
Kwachu: | | 1 | |
∫ln(x2 +1)=∫ln(t) * |
| * dt= t ln(t) − t +c = (x2 +1) * ln(x2 +1) − x2 +c ? |
| | 2x | |
17 cze 22:57
Krzysiek: w jaki sposób Ty to liczyłeś.. przecież po zamianie zmiennych nie możesz mieć już 'x', więc nie
wiem w jaki sposób policzyłeś tą całkę z 'x' i 't'
przez części trzeba:
u=ln(x2 +1)
v'=1
17 cze 22:59
Kwachu: t=x
2+1
dt=2x dx
więc tak będzie źle?
17 cze 23:01
Kwachu: | | x2 | | 1 | | 6x3 * x2 | |
∫ |
| dx= |
| ∫ |
| dx ? |
| | x6 +4 | | 6x3 | | x6 +4 | |
17 cze 23:48