wyznacz punkty....
ania: Pomoże ktoś?
Wyznacz punkty przecięcia się wykresu funkcji y=6x+3/5(trzy piąte) z osiami układu
współrzędnych oraz podaj zbiór argumentów dla ktorych ta funkcja przyjmuje wartości ujemne.
17 cze 21:48
sushi_ gg6397228:
os OX y=0 x=...
os OY x=0 y= ...
2. zrob rysunek i odczytaj masz do wyboru
(−∞, miejsce zerowe) lub (miejsce zerowe; +∞)
17 cze 21:51
ania: punkty wyszły mi : (−1/10 ; 0) i (0; 3/5)
a z wykresu odczytałam (−∞; −1/10)
dobrze mi wyszło?
17 cze 21:58
sushi_ gg6397228:
ok
17 cze 22:00
ania: wielkie dzięki !
17 cze 22:01