ciągi liczbowe.
kacper: WYZNACZ WYRAZ POCZĄTKOWY I ILORAZ, ORAZ PODAJ OGÓLNY WZÓR CIĄGU GEOMETRYCZNEGO, WIEDZĄC ŻE :
a4 = 81
a6 = 729
POWIEDZCIE PROSZĘ TYLKO CO ZROBIĆ, ŻEBY OBLICZYĆ a1 , DALEJ MYŚLĘ, ŻE SOBIE PORADZĘ. dziękuję
z góry!
17 cze 20:37
picia:
juz sobie poradzisz?
17 cze 20:39
kacper: JASNE, DZIĘKUJĘ BARDZO
17 cze 20:40
picia: 
powodzenia
17 cze 20:41
mala2:
a
1*q
4=61
a
1*q
5=729
układ równań
q =9
17 cze 20:43
mala2:
a1*q3=81
a1*q5−729
a=−3 q=−3
a=3 q=3
17 cze 20:47
kacper: "mala2" − To co piszesz jest niepoprawne, bo mi wyszło
a
1 = 2
17 cze 20:50
kacper: ah nie przepraszam −.− inne zadanie to jest.
17 cze 20:50
kacper: Dobrze jest zrobione przez Ciebie.
17 cze 20:51