Doprowadz do najprostrzej postaci. Bardzo Pilne
Dunnadan: a)sin2α + sinα * cos2α
b)cos3α + sin2α * cosα
c)cos4 + sin2α * cos2α
d)sin4α + sin2α * cos2α
e)cosα + sin2α * cosα
f)sinα + cos2α * sinα
17 cze 19:07
sushi_ gg6397228:
wystarczy powyciagac wspolny czynnik przed nawias + sin2 x + cos2 x=1
17 cze 19:09
Dunnadan: A ten x to co

bo w moim wzorze tego nie ma
17 cze 19:11
Dunnadan: a Może ktos zrobic przykład b dla przykładu

?
17 cze 19:13
sushi_ gg6397228:
nie chciało mi sie pisac α wiec dałem x
17 cze 19:13
Aga1.: b) cos3α+sin2αcosα=cosα(cos2α+sin2α)=cosα*1=cosα
17 cze 19:20
sushi_ gg6397228:
jedziemy z koksem i wywalamy LENIA ZE SKÓRY
17 cze 19:20
Grzegorz:
b) cosα(cos2α+sin2α)=cosα
17 cze 19:21
Mila: c) cos4α + sin2α * cos2α=
=cos2α*(cos2α+sin2α)=cos2α*1=cos2α
d) sin4α + sin2α * cos2α=sin2α*(sin2α+cos2α)=sin2α
18 cze 15:26