pomóżcie, pliiiis
Karolina: ludzie błagam pomóżcie, mam zadanie ''wyznacz pierwszy wyraz oraz różnicę ciągu arytmetycznego,
wiedząc że : a3 = 8 i a10 = 29'' zadanie zrobiłam do momentu obliczenia różnicy ciągu i nie
wiem jak obliczyć a1 :C
17 cze 18:47
Karolina: ludzie błagam pomóżcie, mam zadanie ''wyznacz pierwszy wyraz oraz różnicę ciągu arytmetycznego,
wiedząc że : a3 = 8 i a10 = 29'' zadanie zrobiłam do momentu obliczenia różnicy ciągu i nie
wiem jak obliczyć a1 :C
17 cze 18:49
sushi_ gg6397228:
a3= a1 + 2*r
17 cze 18:58
Aga1.: a1=8−2r
17 cze 19:00
Karolina: dziekuje

!
17 cze 19:30