matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pierwszy wyraz ciągu i iloraz
tmk:
Oblicz pierwszy wyraz i iloraz ciągu geometrycznego a
n
jeśli : a ) a
3
=−3a
4
a
2
−a
1
=a
4
b) a
2
=8a
5
=0 a
3
=1 c) a
1
+a
4
=0 a
2
+a
4
=8
17 cze 17:48