matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
magda:
4
x
* 2
x
2
+1
=16
17 cze 17:20
Ajtek:
4
x
=2
2x
16=2
4
2
2x
*2
x
2
+1
=2
4
2
2x+x
2
+1
=2
4
Podstawy są takie same to możemy jeopuścić. 2x+x
2
+1=4 Dalej już chyba łatwo.
17 cze 17:24
magda:
dzięki
17 cze 17:30