matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie ciagu
grbb:
Znajdź rownanie ciagu arytmetycznego ktorego a
3
=−5 i a
6
=4
17 cze 15:26
Buuu:
a
3
+ 3r = a
6
−− tutaj wylicz r a
1
+ 2r = a
3
−− a tutaj a
1
Podstaw poznane a
1
i r do wzoru ogólnego ciągu arytmetycznego
17 cze 15:28