matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mrówka:
Dana jest łamana zwyczajna zamknięta ABCD taka że |AB| >0, |BC|=|AB|+1, |AD|=|CD|+1, |CD|=|BC|+1. Uzasadnij że figura wyznaczona przez te łamaną nie może być trapezem.
17 cze 15:13
Basia:
https://matematykaszkolna.pl/forum/150490.html
17 cze 18:25