sieczne
mahrek:

Oblicz dlugosc odcinka pc oraz promien okregu jesli:
|OD|=3,|AP|=3P{3}+4
√7
|BP|=3P{3}+4
√7
PC wiem jak obliczyc wyszlo mi
√85
a co z promieniem
17 cze 12:17
mahrek: mozna z czegos wywnioskowac ze BD=AD

?
17 cze 12:34
mahrek: moze z tego ze odcinek od srdoka okregu przecina sieczna pod kątem prostym?
17 cze 12:36
pigor: ... no jasne , można ,
tylko możesz jeszcze raz przyjrzeć swoim danym , bo
wynika z nich, że |AP|=|BP| , co jest niemożliwe
17 cze 12:55
mahrek: no juz mi wyszlowsyzstko tylko nie bylem pewien co do rownosci tych odcinkow

dzieki
17 cze 12:59