jak narysować wykres funkcji z=6-x^2+y^2
miki: jak narysować wykres funkcji z=6−x2+y2
17 cze 11:36
Vizer: Nie jestem pewny tego co napiszę, więc niech ktoś bardziej mądry mnie poprawi, ale wydaje mi
się, że wykresem tego będą dwie paraboloidy stykające się wierzchołkiem w punkcie z=6, jedna z
"ramionami" skierowanymi do góry, druga na dół.
17 cze 11:50
Vizer: Albo cofam to, to jest hiperboloida dwupowłokowa po konsultacji z kolegą
17 cze 12:01
Vizer: Eh dalej źle, ostatecznie jest to paraboloida hiperboliczna...
17 cze 12:15
AS: Dlaczego dwupowłokowa , przecież dla wybranej pary liczb (x,y)
będzie tylko jedno z.
17 cze 12:34
Vizer: Post wyżej dałem poprawkę
17 cze 12:37
Mila: 1215 u Vizera dobrze, zobacz Wolfram alpha.
17 cze 12:43
17 cze 12:51
17 cze 12:53
Mila: Piękne!
17 cze 15:06