Bardzo prosze pomóżcie
sveta: Hej prosze pomozcie w rozwiązaniu takiego przykładu tresć zadania
Określ wzajemne położenie prostej i okręgu.Wyznacz współrzedne punktów wspólnych ( o ile
istnieją prostej o okręgu o.
!)O:(x+5)2+y2=1 l:y=1
17 cze 10:50
Basia:
podaj współrzędne środka okręgu i długość jego promienia
17 cze 10:53
sveta: a trzeba wyliczyc
17 cze 11:02
Basia: no to wylicz i napisz co zrobiłaś
17 cze 11:03
Basia:
albo po prostu rozwiąż układ równań
(x+5)2 + y2 = 1
y = 1
okrąg i prosta mają tyle punktów wspólnych ile ten układ ma rozwiązań
17 cze 11:09