matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzine funkcji
Justyna:
Wyznacz dziedzine funkcji: f(x)=x+5 | f(x)=1/x(ułamek) | f(x)=−2/x+3 (ułamek)
17 cze 09:44
123:
1. f(x) = x + 5 D
f
= R
1
2. f(x) =
x
D
f
= R \ {0}
2
3. f(x) = −
x + 3
D
f
= R \ {−3}
17 cze 09:53