matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
takie trudne
Marek:
Liczby x
1
i x
2
są miejscami zerowymi funkcji f(x)=x
2
+bx+c. Wyznacz zbiór wartości funkcji f, wiedząz że ciag (x
1
,
√
2
,X
2
) to geometryczny a ciąg(x
1
,
√
3
,x
2
) to arytmetyczny.
16 cze 23:27
krystek:
√
2
x
2
=
x
1
√
2
√
3
−x
1
=x
2
−
√
3
16 cze 23:37