matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie: Proszę o pilną pomoc
Czarulaa:
2(x−3)(x+1)(x−1/2)= 0
16 cze 11:49
Czarnula:
Proszę pomocy pilnę
16 cze 12:08
Mila:
2(x−3)(x+1)(x−1/2)= 0 (x−3)=0 lub (x+1)=0 lub (x−1/2)= 0
1
x=3 lub x=−1 lub x=
2
16 cze 16:11