matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazcie mi na szybko blagam !!
Martynka:
9x
5
− 6x
4
+ x
3
=0
16 cze 10:22
krystek:
x
3
(9x
2
−6x+1)=0 x
3
(3x−1)
2
=0
1
x=0 lub x=
3
16 cze 10:24
krystek:
x
3
(9x
2
−6x+1)=0 x
3
(3x−1)
2
=0
1
x=0 lub x=
3
16 cze 10:24