pomocy
moni: funkcja linowa której wykres jest równoległy do wykresu funkcji y=32−1 i przechodzi przez
punkt A=(−2,2) ma wzor?
a)y=32x+5
b)y=32+1
c)y=23x+103
d)y=−2x−2
16 cze 07:09
16 cze 07:51
Laura: | | 3 | | 3 | |
a nie zgubiłas czasami x przy |
|  ? nie powinno być y= |
| x−1   |
| | 2 | | 2 | |
16 cze 07:54
moni: no masz rację a pomozesz mi rozwiązać
16 cze 10:29
krystek: | | 3 | | 3 | |
a) y= |
| x+5 prosta równoległa y= |
| x+b warunek równoległości a1=a2 i teraz |
| | 2 | | 2 | |
wstawiasz
wsp punktu A i obliczasz b
16 cze 11:00