matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje liniowe
Sigma:
Funkcja liniowa jest określona wzorem f(x) = −
√
2
x + 4. Wyznacz jej miejsce zerowe
15 cze 22:15
sushi_ gg6397228:
podstaw pod
y
cyferkę
0
15 cze 22:17
krystek:
f(x)=0 ⇔−
√
2
x−4=0⇔−
√
2
x=4⇔x=..
15 cze 22:31